Πώς να επιλέξετε το φωτογράφο γάμου

Πώς να επιλέξετε το φωτογράφο γάμου

Tips για την σωστή επιλογή του φωτογράφου γάμου ώστε να χαμογελάτε και μετά την ημέρα του γάμου σας.

Ο φωτογράφος γάμου που θα επιλέξετε για την ημέρα του γάμου σας θα πρέπει εκτός απο καλλιτέχνης να είναι και συνεπής επαγγελματίας, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται με ευκολία στην ρευστότητα των γεγονότων της ημέρας. Η ημέρα του γάμου σας είναι μια ημέρα γεμάτη έντονα συναισθήματα, με πολλές μεταβλητές και ο ικανός φωτογράφος γάμου με χαμόγελο και αυτοπεποίθηση σας καθοδηγεί ώστε να είναι  για εσάς μια ήρεμη και απολαυστική εμπειρία. φωτογραφία γάμου κατά την πανδημία Covid19

Μοιραζόμαστε μαζί σας μερικά χαρακτηριστικά αξιολόγησης ενός φωτογράφου γάμου. Τα παρακάτω φυσικά ισχύουν τόσο για το φωτογράφο όσο και για τον εικονολήπτη:

  1. Η καλλιτεχνική του προοπτική
  2. Η συμβατότητα χαρακτήρων
  3. Η εμπειρία του
  4. Η φυσική του παρουσία και οι συνεργασίες του
  5. Η τιμή του πακέτου φωτογραφίας και βίντεο
  6. Ο εξοπλισμός

Περισσότερο αναλυτικά: 


Η καλλιτεχνική προοπτική του φωτογράφου γάμουmaxresdefault

Η φωτογραφία γάμου είναι πάνω απ' όλα τέχνη και γι' αυτό ο κάθε φωτογράφος γάμου αντιλαμβάνεται, φαντάζεται και αποδίδει τις εικόνες με τον δικό του, προσωπικό τρόπο. Είναι πολύ σημαντικό ο δικός του τρόπος να προκαλεί ευχαρίστηση στο ζευγάρι. Για να γίνει κατανοητό αυτό, σας παραθέτουμε ένα παράδειγμα απο τον κόσμο της ζωγραφικής. Ενώ ο Μιρώ είναι ένας παγκοσμίως καταξιωμένος ζωγράφος με τα έργα του να πωλούνται για πολλά εκατομύρια, ενώ κάποιοι τα κοιτάνε και βλέπουν αριστουργήματα, κάποιοι άλλοι βλέπουν απλά μια κόκκινη γραμμή σε ένα πράσινο φόντο. Αυτή ακριβώς η διαφορετική αντίληψη αλλά και η ελευθερία στην Τέχνη είναι που δημιουργεί τόσο μεγάλο χώρο στην αγορά για τους φωτογράφους γάμου. Εμείς πάντοτε συμβουλεύουμε τα ζευγάρια να ζητάνε να δουν ολοκληρωμένες δουλειές και όχι μόνο κάποια highlights της ημέρας και να δουν στο διαδύκτιο δουλειές απο πολλούς διαφορετικούς φωτογράφους γάμου. Έτσι αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες να συναντήσουν τελικά απο κοντά εκείνον τον φωτογράφο γάμου που θα απαθανατήσει την ημέρα του γάμου τους όπως εκείνοι την έχουν ονειρευτεί.

Εμείς: Σας ζητάμε να έχετε δει δείγμα της δουλειάς μας online πριν απο το ραντεβού μας.


Η συμβατότητα χαρακτήρων του ζευγαριού με του φωτογράφου γάμου

Αυτό είναι το δεύτερο κατα σειρά πιο σημαντικό στοιχείο επιλογής μια και αν το σκεφτείτε, ο φωτογράφος  είναι μπροστά, δίπλα και γύρω απο εσάς και τους καλεσμένους σας απο την αρχή, κατά τις προετοιμασίες μέχρι και το τέλος της δεξίωσης. Είναι πολύ σημαντικό να μπορείτε να επικοινωνείτε στο "ίδιο μήκος κύματος" ώστε η παρουσία του φωτογράφου και του συνεργείου του να είναι διακριτική και ευχάριστη. Αυτό περιλαμβάνει τον χαρακτήρα, το μορφωτικό επίπεδο, την ικανότητα έκφρασης αλλά και την στάση σώματος ακόμη και τον ενδυματολογικό του κώδικα. 

Εμείς: Εκτιμάμε την καλή χημεία και την επιδιώκουμε.


everyone is a photographerΗ εμπειρία του φωτογράφου γάμου

Το τρίτο κατα σειρά σημαντικό κριτήριο, είναι η εμπειρία που έχει ως επαγγελματίας. Επειδή η ημέρα του γάμου διαφέρει πολύ απο μια στημένη φωτογράφηση μόδας ή προϊόντος και περιέχει μια απρόβλεπτη ρευστότητα, είναι σημαντικό να μπορεί να αντιδρά άμεσα και αποτελεσματικά ώστε να ανταπεξέρχεται σε εξαιρετικά στρεσογόνες κατάστασεις. Αυτή η εμπειρία του φωτογράφου γάμου είναι που θα εξασφαλίσει την επιτυχία της δουλειάς του και στις πιο αντίξοες συνθήκες.

Εμείς: Έχουμε δεκαετή εμπειρία και έχουμε ανταπεξέλθει επιτυχώς σε δύσκολες, απρόβλεπτες καταστάσεις.


Εάν θα έρθει ο ίδιος ο φωτογράφος ή άλλος συνεργάτης του

Όταν συναντήσετε τον φωτογράφο του γάμου σας, να είστε σίγουροι ότι θα είναι παρών ο ίδιος και όχι κάποιος συνεργάτης που πολύ πιθανόν να μην τηρεί τα προηγούμενα κριτήρια σας για την επιλογής του. Εάν πρόκειται να έρθει κάποιος στενός συνεργάτης του, φροντίστε να δείτε δείγμα της δουλειάς του και να τον γνωρίσετε και εκέινον. 

Εμείς: Είμαστε απο την αρχή ξεκάθαροι και συγκεκριμένοι στα άτομα που θα σας καλύψουν, γι' αυτό και δεν αναλαμβάνουμε περισσότερα απο δυο μυστήρια την ίδια ημέρα.


Η τιμή πακέτου φωτογραφίας και βίντεο

Το κόστος της φωτογραφίας και βίντεο γάμου είναι καθοριστικός παράγοντας στην επιλογή αν και όχι ο πιο σημαντικός. Η αμοιβή του φωτογράφου εξασφαλίζει ότι το υλικό της ημέρας θα παραδοθεί όπως πρέπει και στην ώρα του ενώ το ύψος της ορίζεται απο τους προηγούμενους παράγοντες και τον νόμο προσφοράς και ζήτησης. 

Εμείς: Κοστολογούμε την δουλειά μας σε λογικά πλαίσια σύμφωνα με την αγορά. Θεωρούμε ότι η ποιοτική φωτογραφία γάμου πρέπει να είναι προσιτή σε όλους.


sport photographerΟ εξοπλισμός του φωτογράφου

Σύγχρονος εξοπλισμός συνδυασμένος με την κατάλληλη γνώση για τον δημιουργικό χειρισμό του, είναι ένα ακόμη σημείο αναφοράς και βρίσκεται τελευταίο στην λίστα των σημαντικών κριτηρίων επιλογής διότι πλέον η πρόοδος στην τεχνολογία της εικόνας είναι τόσο γρήγορη που πρακτικά σχεδόν όλα τα διαθέσιμα εργαλεία είναι ικανά να παράγουν εντυπωσιακά αποτελέσματα εφ' όσον χρησιμοποιηθούν σωστά.

Εμείς: Χρησιμοποιούμε σύγχρονο εξοπλισμό τόσο στην λήψη όσο και στην επεξεργασία των αρχείων, τον οποίο και ανανεώνουμε συχνά.