Γιατί το νυφικό μακιγιάζ είναι τόσο σημαντικό

Photoshop για το λαό!nifiko makigiaz

Τις περισσότερες φορές που έχω βρεθεί σε συζήτηση όπου αναφέρεται το νυφικό μακιγιάζ συνήθως αμέσως μετά ακούγεται και η έκφραση που οι περισσότερες γνωρίζετε: «θα το φτιάξει στο Photoshop» και ως gossip σε μια παρέα μεταξύ σοβαρού και αστείου είναι κάτι που δικαιολογημένα μπορεί να ειπωθεί. Υπάρχουν όμως πολλές παράμετροι που πρέπει να ληφθούν υπ' όψιν, καθώς το νυφικό μακιγιάζ δε μπορεί να αντικατασταθεί από έναν αριστοτέχνη στο Photoshop φωτογράφο γάμου.

Γιατί η αλήθεια είναι πως τα πάντα μπορούν να "φτιαχτούν" ή να αλλαχθούν στο Photoshop (ένα εξελιγμένο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας), αλλά αυτό μπορεί να γίνει επιτυχώς σε 1-2 έως και μερικές δεκάδες φωτογραφίες. Όταν ο αριθμός των φωτογραφιών αγγίζει τις 1.000 με 2.000, όσες δηλαδή είναι περίπου οι φωτογραφίες ενός γάμου, τέτοιου είδους παρεμβάσεις δεν είναι πλέον εφικτές μια και θα απαιτούσαν επεξεργασία μηνών που ένας επαγγελματίας φωτογράφος γάμου δεν θα μπορέσει να διαθέσει. 

Είναι σημαντικό λοιπόν η φωτογραφία να είναι τόσο κοντά στο τελικό αποτέλεσμα - όσο είναι εφικτό - κατά τη στιγμή της λήψης, χωρίς πολλές μεταγενέστερες παρεμβάσεις. Αυτό επιτρέπει στο φωτογράφο γάμου να εστιάσει σε άλλες παραμέτρους όπως τη σύνθεση ή την ισορροπία (τόσο τη χρωματική όσο και τη θεματική) και να μη χρονοτριβεί σε μια λεπτομέρεια η οποία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί με απλό τρόπο από την αρχή.

Νυφικό Μακιγιάζ: Κοστίζει αλλά (πρέπει να) αξίζει!nyfiko makigiaz pinela

Υπάρχει λόγος που το νυφικό μακιγιάζ κοστίζει τόσο περισσότερο από ένα μακιγιάζ βραδινής εξόδου. Η ποιότητα των καλλυντικών που χρησιμοποιεί μια make up artist καθορίζει - πέρα από τυχόν αλλεργίες - και τον τρόπο που το φως ανακλάται στην επιφάνεια τους. Έχουμε συναντήσει περιπτώσεις που φθηνά προϊόντα απορροφούσαν έντονα συγκεκριμένο φάσμα φωτός με αποτέλεσμα σε μια κατά τα άλλα ισορροπημένη χρωματικά φωτογραφία, το πρόσωπο της νύφης να είναι... πράσινο! 

Φυσικά εμείς το διορθώσαμε σε όλες τις φωτογραφίες του βιβλίου και όλες όσες παραδώσαμε, αλλά μάθαμε από αυτό, το μοιραζόμαστε μαζί σας και πλέον επιμένουμε στο ποιοτικά και τεχνικά υψηλού επιπέδου μακιγιάζ και καλό είναι το ίδιο να κάνετε κι εσείς! 

Πέρα από το καθαρά ποιοτικό μέρος που αφορά τα υλικά, σημαντικό ρόλο παίζει και η τεχνική που χρησιμοποιείται για το νυφικό μακιγιάζ. Το πρόσωπο είναι ένας καμβάς ο οποίος σε αντίθεση με την γνωστή φράση, δεν είναι καθόλου λευκός. Φέρει επάνω του τα σημάδια της ζωής, του χρόνου, τις ιδιαιτερότητες των γονιδίων. Μια καλή μακιγιέζ μπορεί να εντάξει αυτά τα χαρακτηριστικά στο τελικό της δημιούργημα και να τονίσει τα πλέον κολακευτικά σημεία ενώ ταυτόχρονα να αποκρύψει με επιτυχία όσα η νύφη δεν θέλει να είναι ορατά. 

Έχουμε γνωρίσει make up artists που χρησιμοποιούσαν πινέλα με μία μόνο τρίχα (!) για να βάψουν εσωτερικά την κάθε μια ρυτίδα ξεχωριστά λίγο πιο φωτεινή με το αποτέλεσμα να είναι εκθαμβωτικό. Έχουμε όμως συναντήσει και μακιγιέζ που ενώ υπάρχει ένα φωτεινό παράθυρο ή μπαλκονόπορτα, χρησιμοποιούσαν ένα χαμηλού φωτισμού πορτατίφ και έπρεπε εμείς να υποδείξουμε τη σωστή θέση της νύφης / μητέρας / κουμπάρας. 

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία για νυφικό μακιγιάζ, όμως δεν πρέπει και να συμβιβαστείτε στην ποιότητα του! Να θυμάστε πως την ημέρα του γάμου σας είστε το τιμώμενο πρόσωπο και όλα τα φώτα (κυριολεκτικά) είναι στραμμένα επάνω σας, όπως και κάθε κάμερα κινητού εκτός των επαγγελματιών. Το μακιγιάζ θα σας συντροφεύει σε ολόκληρη την ημέρα, έως το πρωί της επομένης και είναι σημαντικό να παραμείνει σωστά στη θέση του και να εξυπηρετήσει το σκοπό του. 

close up nifyko makigiazTips Νυφικού Μακιγιάζ: 

  • Το νυφικό μακιγιάζ ΔΕΝ είναι βραδινό μακιγιάζ! Όλες οι make up artists που κάνουν νυφικό μακιγιάζ μπορούν να κάνουν βραδινό, όχι όμως και το αντίστροφο!
  • Ζητήστε να κάνετε δοκιμαστικό, στο χώρο που θα γίνει η προετοιμασία σας. Κατόπιν.... φωτογραφηθείτε! Μέσα, έξω, με φλας και χωρίς, παντού! Γιατί να μην κάνουμε και την pre-wedding φωτογράφηση εκείνη την ημέρα για ένα εντυπωσιακό βιβλίο ευχών;
  • Συμφωνήστε στα υλικά που θα χρησιμοποιήσει η makeup artist και εξασφαλίστε ότι θα είναι τα ίδια με εκείνα του δοκιμαστικού.
  • Χρονομετρήστε την πρόβα και συζητήστε μαζί της / του πόση ώρα θα χρειαστεί. Συμφωνήστε με το φωτογράφο του γάμου σας την ώρα που θα έρθει στο σπίτι για την προετοιμασία και ανάλογα ρυθμίστε με την makeup artist τη δική της άφιξη. Προσαυξήστε το χρόνο κατά 15-20', πιστέψτε μας, θα χρειαστούν, ειδικά εάν έχετε πολλές φίλες και θείες!
  • Μην το παρακάνετε! Φροντίστε το νυφικό μακιγιάζ να είναι διακριτικό και όσο χρειάζεται. Πάνω απ΄όλα διατηρείστε τα χαρακτηριστικά σας! Έτσι θα νιώθετε κι εσείς άνετα!
  • Ίσως προφανές αλλά.... ζητήστε τη χρήση αδιάβροχων προϊόντων! Κάποιες στιγμές ενδέχεται να είναι ιδιαίτερα συγκινητικές!
  • Θυμηθείτε ότι το κόστος του νυφικού μακιγιάζ περιλαμβάνει και ένα ή δύο δοκιμαστικά. 

 

  • +30 69 39 41 02 45
  • Δευ.-Παρ. 08:00-22:00